eduroam

EDUROAM Nedir?

eduroam (EDUcation ROAMing), kullanıcıların misafir olarak gittikleri kurumlarda kolaylıkla internete bağlanabilmeleri için geliştirilmiş radius tabanlı bir kimlik doğrulama altyapısıdır.

eduroam üyesi kurumların kullanıcıları, kendi kurumlarındaki kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak taşınabilir bilgisayarları ile başka bir eduroam üyesi kurumda kablosuz ağa bağlanabilmektedir. Dünya üzerinde şu an 33 ülkede birçok üniversite eduroam’a katılmıştır. Türkiye’de katılan üniversitelerin güncel listesi ULAKBİM‘in sayfasından görülebilir.

WIRELESS BAĞLANTI AYARLARI

—————————————————————————————————————————————————–

What is EDUROAM?

eduroam (EDUcation ROAMing) is a radius based identity validation infrastructure developed for the users to connect to Internet easily in the institutions they visit.

Being part of eduroam allows users to access a wireless network at a visited institution (also connected to eduroam) simply using the same credentials (for instance, username and password), the users would use if they were at their home institution. Many universities in 33 countries in the world have joined eduroam. The list universities in Turkey that joined eduroam is available in ULAKBİM website. For further information and other eduroam members in the world click http://www.eduroam.org.

WIRELESS CONNECTION SETTINGS
20 Şubat 2012