Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S.)

• Öğrenci e-Posta adresine nasıl başvurabilirim?

ogrenci-eposta

basvuru
Öğrenci e-Posta Başvurusu İçin Tıklayınız.
  • Öğrenci E-posta sorunlarınız için eposta.destek@istanbul.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
  • Öğrenci e-posta adresiniz ile İstanbul Üniversitesi kablosuz ağı olan eduroam ‘dan faydalanabilirsiniz.
  • e-Kaynaklar ve elektronik dergilerden proxy ayarlarını yaparak e-posta adresiniz ile yararlanabilirsiniz.

Soru ve sorunlarınız icin htp://ogr.iu.edu.tr adresine öğrenci numaranızı da yazarak talep formu gönderebilirsiniz.

Yukarı Dön

• Personel e-Posta adresine nasıl başvurabilirim?

personel-eposta

Eski e-Postalarınıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

basvuru Akademik ve İdari Personel İçin @istanbul.edu.tr Uzantılı E-Posta Adresi Almak İçin Tıklayınız.

e-Postanız ile ilgili bütün bilgilere http://mail.istanbul.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

• basvuruKurumsal (Birim veya Etkinlik) e-Posta adresi başvurusu için Elektronik Belge Yönetim Sisteminden yazacağınız yazıya “Kurumsal e-Posta Başvuru Formunu” ekleyerek göndermeniz gerekmektedir.
  • basvuruKurum dışı, yabancı uyruklu okutmanlar, misafir öğretim üyeleri veya geçici süreli çalışanlarımız e-Posta adresi başvurusu için Elektronik Belge Yönetim Sisteminden yazacağınız yazıya “Kurum Dışı Personel için e-Posta Talep Formu” ekleyerek göndermeniz gerekmektedir.
  • Personel E-Posta soru ve sorunlarınız için  personelmail@istanbul.edu.tr
  • Personel E-posta Outlook yapılandırması hakkında bilgi almak için tıklayınız.
  • Personel e-posta adresiniz ile İstanbul Üniversitesi kablosuz ağı olan eduroam ‘dan faydalanabilirsiniz.
  • e-Kaynaklar ve elektronik dergilerden proxy ayarlarını yaparak e-posta adresiniz ile yararlanabilirsiniz.

Yukarı Dön

• Kablosuz (Wireless) EDUROAM ağına nasıl bağlanabilirim?

İstanbul Üniversitesi mensubuysanız, eduroam kablosuz bağlantı için öncelikle İstanbul Üniversitesine ait e-posta adresinizin olması gerekiyor.

Öğrencilerimizin yapması gereken işlemler.

Bazı Bağlantı Ayarları

1- Windows İşletim Sistemi

2- Linux İşletim Sistemi

3- Apple, MAC, IPhone, IPad, IPod vs.

4- Blackberry Yüklü Telefonlar

5- Android Yüklü Telefonlar

Yukarı Dön

• Evden elektronik veritabanı ve dergilere nasıl bağlanabilirim?

İstanbul Ünivesitesi’nin üye olduğu elektronik dergilere erişebilmeniz için ya üniversite network’ünden bu adreslere bağlanmalısınız yada üniversite dışından bağlanmak istediğinizde linklerde gösterilen şekilde browser’ ınızın proxy ayarlarını yapılandırmalısınız.Bu işlemler sonucunda bilgisayarınız üniversite networkünde bulunan proxy sunucusu üzerinden erişimi gerçekleştirecek ve okul bünyesinde bağlandığınız için üyeliğiniz geçerli olacaktır.

Akademik-İdari Personel Proxy Yapılandırması

Öğrenci Proxy Yapılandırması

Yukarı Dön

• Üniversite ana sayfasında duyuru nasıl yayınlanır?

http://www.istanbul.edu.tr ana sayfasında yayınlanmasını istediğiniz duyurular için İÜ Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü iubasin@istanbul.edu.tr adresine e-posta göndermeniz gerekmektedir.

Yukarı Dön

• Yeni internet hattına ihtiyacım var, ne yapmalıyım?

Öncelikle Bilgi işlem Daire Başkanlığı Ağ Planlama Birimi dahili telefonu 11564 ile temasa geçerek, bilgi alabilirsiniz.

Yeni internet hattı için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na ilgili birimden üst yazı ile resmi talep gelmesi gerekmektedir. 11564 numaralı dahili telefondan yazı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yukarı Dön

• Mevcut internet hattım arızalı ne yapmalıyım?

Öncelikle Bilgi işlem Daire Başkanlığı Ağ Planlama Birimi dahili telefonu 11564 ile temasa geçerek, bilgi almalısınız.

Yukarı Dön

• İnternet ağ kablosunu nereden alabilirim?

Yukarı Dön

• Bilgisayarım arızalandı ne yapmalıyım?

10205 numaralı telefondan arızalarınızı bildirebilirsiniz.

Cihazın Bilgisayar Hastanesine gönderilmeden önce yapılması gerekenler:

1. Bilgisayarınızdaki bilgilerin yedeğini alınız. Alınamıyorsa bilgisayarınız üzerine not düşünüz.
      2. Bilgisayarın üzerine; Adınız, Soyadınız, Fakültenizin Adı, Telefon Numaranız bilgisayarınızın arızasını ve eğer varsa teknik servisimizin bıraktığı not yapıştırılmalıdır.
      3. Bilgisayarla ilgili şifre ve CD varsa beraber gönderilmelidir.
      4. Bilgisayarınız ve yazıcınız garanti kapsamındaysa; satın alınan firmanın teknik servisini arayınız.

10 Şubat 2012